– Selv er jeg veldig nysgjerrig på hva fremtiden vil bringe, og hva er vel bedre enn å sitte på første rad når dette skjer, spør Erlend Rieve Kristiansen, som er èn av to stykker som har fått et summer internship hos Xledger.

– Vi tilbyr summer internship til 1–2 kvalifiserte og motiverte studenter som har ett år igjen av mastergraden. Dette har vi gjort de siste 6–7 årene, sier Eivind Berger-Lorentzen, som er Director Consulting & Support i Xledger.

Erlend Rieve Kristiansen kommer fra Ålesund og har ett år igjen på sin Master i informasjonsteknologi ved Universitet i Agder. Elise Bjelland kommer fra Stavanger og har ett år igjen på sin Master i Informasjonssystemer ved Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology (tidligere NITH).

Gjøre en forskjell

– Jeg ønsket å tilbringe min sommerferie hos Xledger, da jeg ser dette som en helt gylden mulighet til å skape et unikt realitetsbilde av det jeg har lest og studert så mye om. Xledger er et selskap som er i stor vekst, og selv som summer intern har jeg tro på at jeg kan være med på å gjøre en liten forskjell, forteller Elise.

Allerede i 2000 ble selskapet Xledger etablert med ideen om å lage et ekte nettbasert forretningssystem. Med 10 års forsprang har man i selskapet bygget seg opp en solid kompetanse i markedet.

– Dette viser at Xledger er en bedrift som ikke er redd for å ta sjanser og har tro på egen kunnskap om fremtidens IT-verden. Dette er verdier jeg kan kjenne meg igjen i, og oppdaget fort at dette er et miljø jeg ønsket å få en smakebit av, sier Elise.

Springbrett til arbeidslivet

– Summer internship er en viktig rekrutteringskanal for oss. Vi får muligheten til å bli godt kjent med potensielle fremtidge kollegaer. Xledger er et selskap i kraftig vekst og vi er kontinuerlig på jakt etter dyktige personer, sier Eivind.

Både Elise og Erlend ser på internshipet som et springbrett inn i arbeidslivet.

– Det at Xledger ikke har eksterne investorer, men hardtarbeidende gründere med en enorm passion, gjør at bedriften satser på å utvikle systemet og kompetansen til de ansatte. Å ha muligheten til å delta i et slikt miljø forbereder meg ikke bare til dagen hvor jeg tar steget inn i arbeidslivet, men den dagen jeg er med på å forandre den, avslutter Erlend.