For ett år siden kom Tania smilende inn døren hos oss. Hun kom rett fra Microsoft University med sekken full av lidenskap for teknologi, språk og programmering. Ikke lenge etter stengte samfunnet ned igjen og hjemmekontor på ubestemt tid ble praksis – brenner denne lidenskapen fortsatt?

Så fort vi fikk muligheten til å møtes på kontoret igjen tok vi en prat med Tania for å høre mer om hvordan hennes første år i #teamXledger har vært.

Tania møter oss med et enda større smil enn sist, plukker et par kokos-twist fra skålen (finn ut hvorfor her) og setter seg ned ved siden av oss. Tydelig glad for å være tilbake på kontoret igjen.

Du kom inn i teamet på en litt spesiell tid – hvordan var det for deg som helt ny?

For å være helt ærlig – det var jo litt rart. Likevel syns jeg at jeg var heldig, jeg fikk et par uker på kontoret og hadde en veldig god onboarding og fikk truffet flere kolleger. Jeg fikk også en egen mentor som jeg alltid har kunnet ringe til – det har vært utrolig verdifullt.

Teamet mitt har også fungert utrolig godt sammen til tross for at vi har sittet langt unna hverandre. Vi hadde daglige møter og gode en-til-en samtaler. Vi hadde alltid tid til å løse utfordringer vi møtte på sammen, og vi hjalp hverandre med å holde energien oppe på dager som føltes tyngre. En av de positive konsekvensene av hjemmekontor var at jeg tok opp trening på morgenen igjen, det hjalp både på fokus og helsen.

Å holde motivasjonen oppe hos en så stor gjeng som hele #teamXledger kan være tøft, men jeg syns Xledger gjorde en kjempeinnsats ved å flytte sosiale aktiviteter til digitale aktiviteter. Det satte jeg stor pris på!

Da vi snakket sammen sist var du student på Microsoft University. Når du tenker tilbake på det nå – ett år senere – hvilke erfaringer tok du med deg videre til arbeidslivet?

Gjengen fra MSU var ganske spesiell. Alle sammen var genuint entusiastiske og sultne på kunnskap – vi ønsket å lære mest mulig. Vi brukte hverandres kunnskaper på en produktiv måte, og det er noe jeg har prøvd å ta med meg videre hit i Xledger også.

På slutten av studiet presenterte vi prosjektene våre til eksterne personer som ikke hadde den samme tekniske bakgrunnen som oss. Det var også et fint læringspunkt – hvordan gjøre noe teknisk forståelig for alle.

Det merker jeg kommer til nytte når jeg snakker med for eksempel marketing og salg.

I et så raskt voksende selskap som Xledger endrer gjerne arbeidsoppgavene og ansvarsområdene seg i løpet av år – hvordan har dette vært for deg?

Jeg har hovedsakelig jobbet med to moduler i systemet, men jeg ser jo mer og mer hvordan alt henger sammen. En endring som gjøres kan påvirke utrolig mye. Det betyr også at når jeg jobber med én oppgave, må jeg gå gjennom mange ulike områder for å sjekke at ting er og forblir som de skal. På den måten får jeg utforsket mange flere deler av systemet.

Jeg passer godt på at det jeg gjør er forståelig og kan bygges på videre. Jeg tar små skritt hver dag, men det går fremover og jeg har en utrolig innholdsrik og spennende arbeidshverdag.

Vi kan kanskje ikke legge skjul på at mange sitter med inntrykket av at bransjen vår er «kjedelig og lite innovativ» – hva ville du sagt til noen som var usikre på om dette er et godt sted å være?

Haha – det var akkurat det moren min sa også da jeg fortalte henne om jobben min. Heldigvis stemmer ikke det! Jeg syns programmering er gøy uansett bransje og felt, det er jo snakk om problemløsning. Hvor interessant er ikke det? Selvfølgelig, hvis du kjenner godt til det området du jobber i så går det kanskje litt raskere, men det er jo som å bake. Du må ha ingrediensene og oppskriften før du kan begynne å bake. Det er mulig den første kaken ikke blir så god, men så prøver du og tester litt, og så blir neste kake garantert bedre.

Vi ser det klør i programmeringsfingrene til Tania som lengter tilbake til koden sin, og får hennes første år i Xledger oppsummert i én setning:

En utviklingsprosess med bra veiledning som gjør at jeg begynner å få Xledger-faktor – dette eventyret fortsetter!

Vi kan trygt si at lidenskapen fortsatt brenner hos Tania, om ikke enda sterkere!