Complete Consulting AS ble startet i 2004 av partnerne Vidar Lønn og Tom Thorstensen. De hadde jobbet sammen i et stort konsulentselskap, som henholdsvis økonomisjef og økonomidirektør i mange år.

Lederne i Complete Consulting AS hadde, fra første dag, en filosofi om å levere alle typer konsulenttjenester innen økonomi og administrasjon, samt alt innen regnskapstjenester. Complete Consulting sin policy om å levere kvalitet fremfor kvantitet gjenspeiles også i selskapets ansettelsesprofil. – Vi ansetter stort sett bare autoriserte regnskapsførere, noe som medfører at vi ikke er blitt veldig store, men meget gode. Complete har i alle år hatt en sunn og god økonomi. Det har vært en suksess hele veien, forteller Vidar Lønn.

Fra tradisjonelt til skybasert regnskap

Complete Consulting startet med et tradisjonelt regnskapssystem som på den tiden var relativt moderne, men ikke skybasert. Etter noen år var det slutt på utviklingen av det tradisjonelle regnskapssystemet. Det var behov for å finne et nytt og fremtidsrettet system, hvor utviklingen ikke ville stoppe opp de neste årene.

– I 2014 startet vi prosessen med å finne et nytt økonomisystem. Vi vurderte flere systemer, men da en av våre største kunder, eRate AS, anbefalte oss å se nærmere på Xledger så gjorde vi det. Løsningen som ble presentert passet veldig godt til den kundeporteføljen som Complete har. Vi brukte ikke lang tid på å bestemme oss for at vi ville ha denne løsningen, smiler Vidar.  Han forteller videre – Vi har gradvis flyttet kundene fra det gamle systemet over til Xledger. I løpet av 2020 vil vi ikke ha noen kunder igjen på den gamle løsningen.

Økt fleksibilitet gir bedre kundeservice

– Nå slipper vi å jobbe med manuelle bilag og vi kan jobbe i systemet «overalt», på hjemmekontor, hytta osv. Dette har ført til at vi er meget fleksible og kan betjene våre kunder til enhver tid når behovet er der, sier Vidar.

– Xledger inneholder mye funksjonalitet og mange prosesser er automatisert. Vi utfører betalinger direkte i systemet. Det er enkelt å sette opp OCR-tolking av faktura og oppfølging av kunder som skal ha purringer går automatisk. Våre kunder har dessuten umiddelbar tilgang til de samme rapportene som oss, eksempelvis omsetning, resultat, utestående fordringer og annet som man måtte ha behov for av rapporter. Det er rett og slett et helhetlig system for regnskap og økonomi, understreker Vidar.

Ett system gir høy systemkompetanse

– I overgangsfasen har vi sett nødvendigheten av å også kunne tilby et enkelt manuelt system, men nå har vi har valgt å flytte alle våre kunder til Xledger, uansett størrelse og oppdrag. Dette sikrer at alle medarbeidere får en meget høy systemkompetanse, noe som er viktig i servicen overfor våre kunder. For oss er Xledger et system som er lett å tilpasse ulike selskapstyper, både for de med omsetning i 100 millioners klassen og den lille snekkeren med omsetning på 3 – 4 millioner. Vi vil alltid være en rådgiver og sparringspartner for alle våre kunder, store som små.  For mange av kundene våre er det vi som er bedriftens økonomiavdeling. «Hos oss får du en økonomisjef, enten du vil eller ei», er en av våre slogans, forteller Vidar.

God kundebehandling lønner seg alltid

Det lønner seg alltid å være en god rådgiver og sparringspartner. Det fikk Complete Consulting bekreftet da bedriften God Honning AS kom tilbake som kunde. De hadde valgt å føre regnskapet internt. Etter litt mer enn to år på egenhånd ville de undersøke hvor mye de egentlig sparte på å gjøre jobben selv kontra å la en profesjonell part gjøre dette. Mer om det i artikkelen God Honning AS er tilbake hos Complete Consulting AS.

Vidar Lønn Complete Consulting
Vidar Lønn, Complete Consulting AS